Георги Узунов: Омерзен съм, не искам повече да работя в МВР
Георги Узунов: Омерзен съм, не искам повече да работя в МВР / cнимкa: Sofia Photo Agency
Георги Узунов: Омерзен съм, не искам повече да работя в МВР
20260
Георги Узунов: Омерзен съм, не искам повече да работя в МВР
  • Георги Узунов: Омерзен съм, не искам повече да работя в МВР

Началникът на Специализирания отряд за борба с тероризма (бившите барети) комисар Георги Узунов заяви пред Дарик, че не желае повече да работи в МВР и е омерзен от атаките срещу него.

„Имам 18 години служба в МВР. И в един момент съм подложен на такава масирана кампания. Не мога да си представя откъде излиза това. Искам собствена версия, но просто не мога да я оглася", каза Узунов. „Чувствам се омерзен, с част от ръководството разговарях по въпроса. Медиите са наистина много силна власт, те формират общественото мнение", каза още той.

Узунов бе обвинен и за любовна афера със секретарката си Калина Исаева. Относно тази история той заяви, че „няма нищо вярно там, няма никаква истина". „Това е една скалъпена история, много пикантна, скалъпена, за да привлече общественото внимание и да се продължи със следващите действия", уточни той и беше категоричен: „Не искам да работя повече в МВР".

Узунов подаде оставка, след като стана ясно, че срещу него тече проверка в инспектората на вътрешното ведомство. Тя е заради инцидент от преди дни в столичния квартал „Дружба". Тогава граждани подадоха сигнал в полицията, че отвличат човек. Впоследствие станало ясно, че отрядът за борба с тероризма прави учение без за това да са уведомени другите служби.