Георги Гергов е независимият кандидат за кмет на Пловдив
Георги Гергов е независимият кандидат за кмет на Пловдив / Пловдив
Бизнесменът Георги Гергов ще обяви кандидатурата си за кмет на Пловдив в началото на септември, разбра Дарик радио. Преди дни изпълнителният директор на Международния пловдивски панаир призова местния бизнес да търси повече възможности и да намери най-успешната формула за развитието на града. Той припомни, че Пловдив е водещ в страната по реализиране на публично-частни партньорства, като най-голямо е съдружието между държавата, общината и частния инвеститор в Пловдивския панаир.

Не се очаква учредяването на нова партия на бизнеса, подобна на тези във Варна и други градове, заявиха за Дарик радио източници близки до бизнесмена. Но е сигурно, че ако Гергов обяви кандидатурата си, ще получи подкрепата на много бизнес сдружения и политически формации. Бизнесменът, който е ключова фигура в града, се ухажва непрекъснато от представители на всички партии. Не е изключено той да бъде подкрепен, както от хора на БСП, така и от партии в дясното пространство.

Пред Дарик радио Георги Гергов нито потвърди, нито отрече информацията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив, което се очаква да стане най-късно до 5 септември. Кандидатурата му ще бъде издигната от граждански и бизнес сдружения. Това може да предизвика наистина поврат, както в предизборната обстановка във втория по големина град в България, така и в нагласите на някои партии за резултатите от местните избори.

По непотвърдена информация СДС-Пловдив разполага с резервен вариант за кандидат-кмет, който ще бъде обявен официално в близките дни, ако сегашният градоначалник Иван Чомаков не вземе решение да се бори за трети мандат.

Не е изключено в последния момент, преди началото на предизборната кампания в града под тепетата да се роди нова коалиция, чиито кандидат да има равни шансове за успех с кандидата на ВМРО и ГЕРБ Славчо Атанасов.