/ iStock/Getty Images
Прокуратурата възложи на ГДБОП проверка, след като името на офталмолога проф. Александър Оскар бе замесено във фалшива реклама на хранителна добавка в интерент. 

Софийска районна прокуратура (СРП) започна проверка след подаден сигнал за невярна информация, използвана за реклама на хранителна добавка в интернет, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Сигналът е подаден от началника на Клиника по „Очни болести“ към УМБАЛ „Александровска“. В него се посочва, че името и снимка на гореспоменатия професор са използвани без негово знание за реклама на хранителна добавка за очно здраве, която се продава в онлайн магазин в интернет, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На страницата на магазина е публикувано и интервю, за което в сигнала си до СРП, професорът казва, че никога не е давал, се твърди в сигнала.

"Отново името ми е замесено с разпространението на подобие на хранителна добавка, за който дори и не съм чувал. Благодаря на г-н Стефан Лесиков, който ме информира за злонамерената кампания в социалните мрежи. Не се доверявайте на продукти с неизвестен произход, защото, освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето ви. Вярвайте на медицина, базирана на доказателствата!", призова офталмологът проф. Александър Оскар, ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска“.
По сигнала е образувана преписка, а проверката е възложена на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР .