Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка
99565
Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка
  • Повечето българи смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка
Над 80 процента от българите смятат, че вицепремиерът Валери Симеонов трябва да подаде оставка, заради изказването си за майките на деца с увреждания, а над две трети от хората споделят, че и премиерът Борисов е отговорен в ситуацията около Симеонов. Данните са от експресно допитване на "Галъп Интернешънъл", проведено сред 800 души в периода от 27 октомври до 2 ноември.
 
Анкетираните са отговорили и на въпроса дали правителството трябва да подаде оставка - мнозинството от тях или малко над 50 процента са против, а 10 процента не могат да отговорят.

„Барометър България“: Опозиционните атаки втвърдяват подкрепата за управляващите
 
Единствено привържениците на Обединените патриоти са преобладаващо против оставката на вицепремиера Валери Симеонов - около 60 процента смятат, че тя не е нужна, а 40 процента са за нея, показва допитването на "Галъп Интернешънъл". Обратна е картината при симпатизантите на ГЕРБ - над 50 процента от тях са за оставката.
 
Практически всички демографски групи предпочитат оставката на Симеонов, за разлика от въпроса с оставката на правителството, където преобладават мненията против.

Ангел Джамбазки: Симеонов не трябва да подава оставка!
 
Хората, които не биха гласували и които биха гласували с „не подкрепям никого“, са разделени в мненията си по този въпрос. Колкото до отговорността на премиера Бойко Борисов в ситуацията около Валери Симеонов, всички слоеве на обществото намират, че има такава. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.