Гагаузов: Висшият съдебен съвет може да ни съди!
Гагаузов: Висшият съдебен съвет може да ни съди! / netinfo
Областният управител ще издаде заповед, с която да се определи в какъв срок Висшият съдебен съвет ще трябва да се изнесе от сградата на столичната улица „Съборна”. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и добави: „Ако иска, Висшият съдебен съвет може да ни съди”.

По повод решението на правителството да предостави ползваните досега от магистратите два етажа и да ги предостави на еврейската организация „Шалом” Гагаузов обясни: „Висшият съдебен съвет да си свърши работата заедно с министерството на правосъдието, да си ремонтират сградата и да я ползват така, както трябва. И бюджет за това им е даден, и всичко. Дадена им е сграда преди повече от 5 г., която те трябваше досега да са ремонтирали, да са влезли и да я обитават. Те не са го направили и ако не бяхме взели това решение, те още 10 г. нямаше да го направят”.

Гагаузов обясни, че става въпрос за организацията „Шалом”. „Има доста техни имоти, които вече са невъзвръщаеми и това може да се приеме като частична компенсация за това, че не можем да върнем имотите, които са унищожени, препродадени и т.н. Няма нищо общо с никаква политическа акция”, каза още Гагаузов.