/ ThinkStock/Getty Images
Ездач на кон прегази и уби 2-годишно дете в Сливен, съобщи МВР. Инцидентът станал вчера преди обяд в ромската махала на квартал „Надежда”. По данни на полицията детето било водено за ръка от майка си, когато конят ги връхлетял. Откарано е в болница, където по-късно е починало. 21-годишният ездач на коня е задържан, а днес съдът в Сливен го остави за постоянно в ареста.
 
Сигналът за инцидента е подаден малко след 11:30 ч. вчера. По данни на полицията майката водела 2-годишното си дете за ръка по улицата, когато ги връхлетял ездач на кон. Инцидентът станал в ромската махала на сливенския квартал „Надежда” в близост до индустриалната зона, заяви за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Терзиева:
 
„Това е станало в ромския квартал на Сливен, на оживено място. Има доста свидетели. Детето е било живо, веднага са го откарали в болницата, но е починало“.
 
21-годишният ездач на коня е задържан веднага след инцидента. По данни на прокуратурата той е осъждан и преди. Днес съдът в Сливен му наложи постоянно задържане под стража.
 
Ясен е извършителят. Веднага след инцидента е задържан. Първоначално за 24 часа, после за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Повдигнато е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост“, каза още говорителят на Окръжната прокуратура в града.
 
Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Сливен.