Евророма остават верни на „Позитано, Първанов се договарял с врага
Евророма остават верни на „Позитано, Първанов се договарял с врага / снимка: БГНЕС
Евророма остават верни на „Позитано", Първанов се договарял с врага
69838
Евророма остават верни на „Позитано", Първанов се договарял с врага
  • Евророма остават верни на „Позитано", Първанов се договарял с врага

Лидерът на „Евророма" Цветелин Кънчев декларира подкрепата на формацията си за БСП на предстоящите евроизбори. В интервю за Дарик той беше категоричен, че няма никакво разколебаване сред неговите избиратели заради събитията в левицата след размразяването на АБВ. „Ние не правим мангасарски работи - ще бъдем предвидим партньор в Коалиция за България", заяви Кънчев.

Няма разколебаване в „Евророма", а напротив събитията в левицата консолидирали формацията като партньор на БСП, с които имаме споразумение, обясни Цветелин Кънчев.

"В Евророма имаме едно основно правило - да не правим ганьовски работи, да не правим и мангасарски работи. Ние ще бъдем последователен, предвидим и сериозен партньор в Коалиция за България не просто на хартия, ами партньор със своите реални гласоподаватели. Пред нас не стои толкова дилемата дали ще победим на изборите за Европейски парламент, пред нас стои въпросът с колко ще победим", каза той.

Комерсиални били обясненията за действията на Георги Първанов и АБВ, смята лидерът на „Евророма". "БСП е най-демократичната партия в България. Имат демократична трибуна вътре в партията. И когато някой заобикаля този факт, отговорът е само един - договорка с врага", каза Цветелин Кънчев. По думите му Първанов "винаги се е активирал тогава, когато Коалиция за България става много силна".

Въпреки че отрече да има лична вражда с президента Първанов, Цветелин Кънчев припомни историята около освобождаването му от затвора. Години по-късно Кънчев научил, че тогавашният президент е отказал да го помилва след обаждане на Иван Костов.

"Той ме бил помилвал и аз затова съм излязъл от затвора. Той не само че не се удържа на обещанието, а на мен ми пристигна отказ от Първанов аз да бъде помилван. След като аз бях излязъл, съдът ме беше освободил от затвора, получих указ от Ангел Марин, който помилва останалите шест месеца от условния ми остатък. Аз вече бях на свобода. Така че да изчистим този казус - нищо лично нямам спрямо него, но нашите хора много мразят някой да лъже повече от нас", коментира той.