Етем свиква регионалните директори на ведомството
Етем свиква регионалните директори на ведомството / netinfo

Министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем свиква на работна среща директорите на регионалните дирекции на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии (МДПБА).

Основните теми са свързани с подготовката за откриването на оперативните комуникационно-информационни центрове (ОКИЦ) на министерството, които се изграждат в областните градове в съответствие със Закона за защита при бедствия.Центровете ще приемат и оценяват информация за възникнали природни бедствия и аварии и ще осъществяват координация между частите на единната спасителна система на територията на съответната област.

В центровете ще се приемат и спешни сигнали на граждани за възникнали бедствия и инциденти. По време на втората част директорите ще докладват на Етем за готовността на общините да посрещнат пролетното пълноводие.

Ще бъдат набелязани мерки за подобряване на координацията между институциите по места, с цел защита живота на гражданите и минимизиране на последствията от евентуални наводнения.