Етем и НДСВ търсят допирни точки в Закона за кризите
Етем и НДСВ търсят допирни точки в Закона за кризите / netinfo

Тепърва НДСВ и вицепремиерът Емел Етем ще обсъждат различията в позициите си по повод предложения нов Закон за защитна при бедствия и промените в Закона за управление при кризи. Жълтата парламентарна група изслуша на заседанието си министър Етем.

Депутатите от НДСВ и Емел Етем са се договорили работна група да обсъди още преди първото гласуване на двата проекта спорните моменти. До момента от жълтата парламентарна група няколко пъти се обявиха срещу разделянето в два закона на общата материя за борбата с бедствията и авариите.

Весела Драганова изрази недоволството на НДСВ от това, че по време на заседанието вицепремиерът не е дала конкретен отговор на въпросите и предложенията на жълтите, които са изпратени на Емел Етем в 13 страници миналата седмица. Неясни дефиниции и органи с дублиращи се функции са част от проблемите в двата проекта, смятат в НДСВ, които настояват за минимални корекции в сега действащия Закон за кризите, който да бъде основният, а новият Закон за бедствията да стане специален.

Емел Етем изрази готовност за обсъждане на всички предложения по двата проекта и надежда, че ще се намерят общи точки с коалиционните партньори по тях.