Една от главните пътни артерии в Сливен еднопосочна през 2009г.
Една от главните пътни артерии в Сливен еднопосочна през 2009г. / netinfo

Върховният експертен съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството е одобрил проекта на Община Сливен за улична регулация на улица „Раковски” и ориентиране на уличното движение еднопосочно от Запад на Изток и в обратна посока чрез пробив към улица „Великокняжеска” от към „Двата аслана”. Това съобщи пред Дарик заместник-кметът Зорница Александрова.

След приемането на плана и публикуването на решението на комисията в Държавен вестник се очаква 6-7 частни жилищни имота по улица „Антим I” да бъдат отчуждени и по този начин да бъде направен пробива от „Двата аслана” към улица „Великокняжеска” в района на полицията. Ремонтните действия се очаква да започнат едва през 2009 година.

Зорница Александрова бе категорична, че собствениците на засегнатите имоти вече са уведомени. Възраженията на някои от тях са разгледани от общински експертен съвет и отхвърлени като неоснователни по същество. Върховният експертен съвет е потвърдил това становище. След получаване на протокола с решението той ще бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет, като очакванията са той да не бъде отхвърлен от съветниците.

Други новини от Сливен