Двама мъже са загинали, падайки в септична яма в свинекомплекса в силистренското село Попина. Инцидентът е станал тази сутрин, информира NOVA.

Главният механик бил извикан заради авария в септичната яма. Според проверяващите от Инспекцията по труда в Силистра, той не е трябвало да влиза, защото процесът на почистване бил механизиран. Въпреки това 53-годишният мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. Друг работещ, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил.

Телата на загиналите мъже били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита. И двамата са от село Попина. Води се следствие, Инспекцията по труда също е влязла на проверка в свинекомплекса.

Според хората, които работят в свинекомплекса, до този момент ямата е била отворена. В петък обаче тя вече е запечатана по разпореждане на следователите.

Не е ясно кой е разпоредил влизането на мъжете в септичната яма, защото единственият свидетел на инцидента отказа да застане пред камера. А инспекцията по труда тепърва ще търси истината. Собствениците на свинекомплекса днес бяха неоткриваеми.

Хората от село Попина са в шок от случилото се. Близките на загиналите се съмняват, че някой ще понесе отговорността за трагичния инцидент.

В понеделник в Попина е обявен ден на траур.
nova.bg