Двама мъже с потвърдени доживотни присъди за извършени убийства
Двама мъже с потвърдени доживотни присъди за извършени убийства / netinfo

Върховният касационен съд потвърди две доживотни присъди, издадени от Силистренския и Добричкия окръжен съд. И двете наказания са за убийства, извършени по особено жесток начин, съобщиха от Апелативен съд–Варна.

До края на живота си ще лежи в затвора Димитрин Димитров от Добрич. На 6 август 2005 година 31-годишният мъж е блудствал, изнасилил и убил осемгодишно момиченце.

Във фаталния ден детето си играело в двора на спортното училище в града. То било примамено от Димитров с покана да разгледа куклите, които имал в дома си. В следващите часове мъжът блудствал и многократно изнасилвал момичето, дори след като разбрал, че то вече е починало. На следващата сутрин Димитров изхвърлил тялото на детето в двора на училището, напъхано в чувал.

Върховните магистрати потвърждават и доживотната присъда на Силистренския окръжен съд спрямо Стойчо Василев от с. Нова Черна. 39-годишният мъж е убил по изключително жесток и мъчителен начин 72-годишната си майка, съобщиха от пресслужбата на апелативния съд във Варна.

Убийството е станало на 8 ноември 2004 година. Василев редовно тормозел жената, която го е осиновила. В деня на престъплението пияният мъж пак се скарал с майка си, след което започнал да я бие. Освен с ръце и крака той удрял възрастната жена и с лопата за въглища. Накрая жертвата умряла с пречупен гръбнак.

Други новини от Варна