Двама гинат в катастрофи, други арестувани пияни зад волана
Двама гинат в катастрофи, други арестувани пияни зад волана / netinfo

Двама млади мъже – неправоспособен мотоциклетист и водач с 4-месечен стаж, са загинали в катастрофи в Пловдивско, а полицията задържа петима пияни шофьори само за последното денонощие.

23-годишен мъж от Пловдив се е блъснал с моциклет в бетонен стълб в село Паничери и е умрял на място. Момчето е без книжка, подчертават от пресцентъра на полицията в Пловдив.

21-годишен водач без опит е починал, след като е загубил контрол над автомобила си при движение с несъобразена скорост и се е блъснал в товарен автомобил, паркиран извън платното за насрещно движение.

22-годишен младеж от силистренското село Вълкан и 21-годишна софиянка са задържани в ареста, след като са хванати да шофират в пияно състояние по централния пловдивски булевард “Цар Борис ІІІ Обединител”. В подлеза на Централна поща при проверка е хванат друг пиян водач от Пловдив.

Полицията в Карлово е задържала 43-годишен бургазлия и 50-годишен жител на Сопот, които също са уличени в шофиране с по-висока от допустимата от закона концентрация на алкохол в кръвта. Най-високи промили – 2,25, е отчела пробата на жителя на силистренското село Вълкан, останалите са с между 1,28 и 1,38 промила.

Преди дни апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов изпрати пакет предложения за законодателни промени, сред които и премахването на възможността затворът за пияни шофьори с над 1,5 промила да се заменя с глоба.