ДСБ: Да се изчислят загубите от нерешаване на кризата с боклука
ДСБ: Да се изчислят загубите от нерешаване на кризата с боклука / снимкa: Sofia Photo Agency
Общинските съветници от ДСБ ще предложат на първото заседание на Столичния общински съвет да бъде създадена временна комисия, която да изчисли загубите от неизползвания свободен капацитет на сметището в Суходол.

Пред Дарик председателят на общинските съветници но ДСБ Димитър Бъчваров заяви, че по предварителни изчисления става въпрос за загуби на стойност около 100 милиона лева.

Ще получите ли подкрепа от другите групи в Столичния общински съвет. Ясно е, че ГЕРБ имат мнозинство и биха могли с лека ръка да блокират вашето предложение?

Едно отхвърляне на това предложение би било много странно, защото хора от предишната и сегашната администрация, които нямат вина за тези загуби, би трябвало да одобрят и да съдействат на това решение. Отхвърлянето му означава, че някой е имал гузна съвест или е действал користно. Очакваме тези, които гласуват против, да се самоизобличат.

Борисов нарече решението за отваряне на сметището в Суходол единствено правилното решение. Каква е позицията на ДСБ?

От това решение ще загубят както гражданите на Суходол, така и софиянци, които вече са инкасирали тези големи загуби. Тук не е актуален въпросът дали това е правилното решение или не е, защото това е решение в аварийна ситуация. Актуален е въпросът защо две години след затварянето на сметището ние го отваряме отново.

Чуйте какво още каза Димитър Бъчваров пред Евгения Марчева