Дора Янкова: Няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата
Дора Янкова: Няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата / снимка: БГНЕС, архив

„Ние нямаме право на абдикация", това заяви депутатът от „Коалиция за България" и член на бюджетната комисия Дора Янкова.

„Няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата. Те ще се почувстват подкрепени от правителството", заяви още Янкова пред Нова телевизия. По думите й обаче сега са необходими трудни решения.

Янкова уточни, че сега управляващите трябва да приемат бюджет, в който правителството да предложи своите политики за 2014 година и да предложи на българина „да намери себе си през следващите седем години".

Депутатката от „Коалиция за България" обясни, че в първия политически сезон има 26 законопроекта, от които нито един не е бламиран. „Направихме част от социалните регулации", заяви Янкова, според която огромен проблем за България в момента е бедността и социалните неравенства. По думите й обаче хората вече оценяват направеното от БСП.

„Жена от Девин с бебенце на ръце ми каза, че вече е усетила промяната. Каза ми, че детските са и вече 310 лева и ги е усетила. В Селча хора, чиито деца са първолаци, казват, че 250 лева, за да подготвят първолака е нещо", коментира Дора Янкова.

Тя коментира и предупрежденията на икономисти, че България я очаква по-тежка от виденовата зима. „Не съм привърженик на колективното треперене", заяви Янкова.

Тя коментира, че сега трябва да се направи рамката на бюджета, за да се даде рестарт на икономиката. „Трябва да си отговорим на въпроса дали ще започнем да правим държава на малкия и среден бизнес. Пламен Орешарски работи, той направи добри неща. Има усещане за прагматичност и нещата се случват", допълни Янкова.

Според нея за първите 100 дни Орешарски си е свършил работата по това, което е обещал. „Премиерът трябва да даде усещането на хората за перспектива следващата година и за следващите седем години", допълни депутатката.