Димитър Тадаръков е новият директор на фонд Земеделие
Димитър Тадаръков е новият директор на фонд Земеделие / netinfo

На редовно заседание управителният съвет на държавния фонд "Земеделие" реши да бъдат предоставени 709 389 лв. за обезпечаване на нуждите на генофонда в растениевъдството, съобщиха от Министерството на земеделието и горите (МЗГ). Финансовата линия, която тръгва от 15 юни, е включена в списъка с държавни помощи, предоставен в Европейската комисия.

Доц. д-р Димитър Тадаръков е новият изпълнителен директор на фонд "Земеделие", е решил още УС на фонда, информират от МЗГ. Кандидатурата на доц. д-р Тадаръков е внесена за гласуване на заседанието от министъра на земеделието и горите и председател на УС на ДФ "Земеделие" Нихат Кабил на основание чл.9, т.4 от устройствения правилник на фонда след съгласуването й от министър-председателя, се посочва в съобщението. Министър Кабил е връчил на премиера за съгласуване кандидатурата за изпълнителен директор на ДФ"Земеделие" на 17 май 2007 година.

Доц. д-р Димитър Тадаръков е ръководител катедра "Икономика на туризма" в УНСС. Член е на управителния съвет на Насърчителна банка. През 1974 г. завършва Техническия университет в София със специалност "Машинно инженерство", а през 1982 г. - специализация в УНСС "Международни икономически отношения". През 1988 г. му е присъдена научна степен "доктор на икономическите науки". От 1991 г. е генерален директор на "Булгарлизинг" АД, президент е на "Булгарлизинг холдинг", както и председател на Българската лизингова асоциация.