Депутати влязоха в спор за образованието си
Депутати влязоха в спор за образованието си / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Депутати влязоха в спор за образованието си
38893
Депутати влязоха в спор за образованието си
  • Депутати влязоха в спор за образованието си

В спор дали реално са висшисти и работят ли по специалностите си влязоха двама народни представители от силистренския избирателен район.

Стефан Господинов от ГЕРБ поиска извинение от Антон Кутев от БСП, защото в национален ежедневник обявил, че няма диплома и обещал 100 лева на този, който пръв му я покаже. В кулоарите на парламента Господинов показа копие от дипломата си за завършено висше образование със специалност „История” във Великотърновския университет. Кутев, обаче не се довери и каза, че след проверка в образователното ведомство, ще дари въпросните 100 лева на приюта за бездомни в Силистра, както го призова Господинов.

През медиите двамата депутати си размениха реплики:

Стефан Господинов: Имам диплома за завършено висше образовани, която мога да покажа. Тъй като той е заявил, че дава 100 лева на човека, който покаже копието, очаквам той да депозира в приюта за бездомници в Силистра парите, които е обещал пред националните медии.

Антон Кутев: Веднага давам тези 1000 лева. Дали е истински или не трябва да погледна и да го проверя сега. Това, което съм сигурен, е, че на тази диплома пише ясно бакалавър, а в CV-тата, които пускаше Стефан Господинов по време на предизборната кампания пише ясно магистър.

Стефан Господинов: Тъй като г-н Кутев пледира за открито и прозрачно управление да каже какво образование е завършил той.

Антон Кутев: Магистърската ми степен е от Художествена академия със специалност „История на изкуството.

Стефан Господинов:
Да каже заемал ли е пост в борд на директори на дружество, каква заплата е получавал там, каква работа е вършил и дали отговаря на неговото образование.

Антон Кутев: Има предвид в Надзорния съвет на ЧЕЗ, че съм участвал някъде по-малко от година. Не знам защо не е попитал за другите, нито едно от тях не е свързано с  изкуството. Всички те са били търговски фирми, които са се занимавали с различно производство и търговия. Ако имам конфликт на интереси с това, че съм завършил История на изкуството, а съм се занимавал с бизнес, тогава той би трябвало да е завършил история на обувката, защото има два магазина за обувки.