Николай Денков
Николай Денков / БГНЕС
Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна и обезсмисля работата на честните хора и ерозира доверието в институцииите. Корупцията краде мечтите на младите и те заминават за чужбина. Без да се справим с корупцията, няма как да оправим здравеопазването, инфраструктурата, градската среда, земеделието - всичко друго, което казваме, че е важно за нас. Това обяви председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков.

На думите всички казват, че искат да се справят с корупцията. На дела това означава да се приемат законите, да се приемат правила, с които се избират хора, които ги въвеждат на практика. Виждаме, че това не се е случило и затова няма как това да стане, посочи още Денков.

Делян Пеевски: С носителите на пачките и на пуделите няма да преговаряме

"Системно и упорито някои политически играчи, например хората около Пеевски, побутват встрани тези теми и се опитват да ги подменят, вместо да си свършим работата. Извадихме тази тема пред скоби, за да може да вървят и другите. Обяснихме логиката на президента на това решение и той каза ясно, че ако получим подкрепа в НС, то тогава ще разгледа тази възможност. Няма нарушение на Конституцията", посочи още Денков.

Костадинов: Ако ПП-ДБ не приемат това, което предлагаме, отиваме на нови избори

Покани са изпратени на всички, с изключение на "хората на Пеевски", които по думите му категорично са отказали подкрепа, изтъкна още той.

"Разговорът не е за правителство, а дали са готови да приемат тези закони и решения", завърши Денков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня