Николай Денков
Николай Денков / БГНЕС
През последните шест избори за три години само коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) успяхме да съставим редовни правителства и то два пъти. Никоя друга политическа сила не пое тази отговорност в настоящите трудни времена и за това сега плащаме висока политическа цена. Тези две правителства бяха сваляни след по-малко от година с дружните усилия най-вече на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" (ИТН), не защото правителствата работеха лошо, каза Николай Денков в декларация от името на ПП-ДБ.

Той подчерта, че всяко Народно събрание трябва да започва с надежда, че ще бъде избрано правителство, което ще работи в полза на хората и бизнеса. Надежда, че събранието ще приеме закони, които ще бъдат от полза на държавата, добави Денков.

"За съжаление с всеки следващ предсрочен цикъл от избори тази надежда бързо избледнява. За това всяка политическа сила, която свали редовно правителство без да е готова да състави ново такова, носи двойна и тройна политическа отговорност за съдбата на България", каза той.