Данъчните и КАТ обединяват сили за по-висока събираемост на глобите
Данъчните и КАТ обединяват сили за по-висока събираемост на глобите / снимкa: Sofia Photo Agency
Свързват данъчната система с тази на столичния КАТ
24617
Свързват данъчната система с тази на столичния КАТ
  • Свързват данъчната система с тази на столичния КАТ

Предстои свързването на данъчната система в София с тази на столичния КАТ. По този начин се очаква да бъде повишено събирането на глобите. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов след среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова, в която участва и  директорът на СДВР Валери Йорданов. Тримата са обсъдили и възможността за създаването на работни групи за общо взаимодействие и по-добра координация между МВР и общината по празниците.

Работните групи ще следят за спазването на обществения ред и сигурността на гражданите по празниците. Специално ще бъде следено движението в BUS-лентите да бъде ограничено, за да не може автобусите на градския транспорт да се окажат задръстени. Договорено е и каруците, засечени в центъра на София, да бъдат транспортирани до определени места, осигурени от общината.

От 12.00 часа днес има засилено полицейско присъствие на входовете и изходите на София поради очакванията за голям трафик преди празниците, заяви комисар Йорданов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че основният акцент на разговорите е бил увеличаването на трафика в София по празниците. За целта трябва да бъде внимателно регулирано и намалено движението по основните артерии в града.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че продължават проверките за лица, съпричастни към групата, занимаваща се с отвличания, известна като „Наглите". Той не отрече вероятността организиране и на трета операция  срещу похитителите. Цветанов допълни, че е бил задържан дознател от столичното Второ РПУ. Полицаят е заловен в момента на получаване на подкуп от 1000 лева от лице, срещу което е водено досъдебно производство.