Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот продава пръстените си след упрек от премиера
Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот продава пръстените си след упрек от премиера / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, Теодор Караколев
Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот продава пръстените си след упрек от премиера
60477
Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот продава пръстените си след упрек от премиера
  • Даниела Генкова от ВМЗ-Сопот продава пръстените си след упрек от премиера

Даниела Генкова - работничката от ВМЗ-Сопот, която изпрати хляб и лук на премиера, след което бе упрекната от Бойко Борисов, че носи много златни пръстени, заяви че може и да продаде накитите си, за да плати сметките си за ток и вода за януари, но за следващия месец пак няма да има откъде да вземе пари.

По думите й скъпите накити са спомен от родителите й, от „едни по-добри времена".

„Засегнах се от думите на Бойко Борисов, защото моите родители са заделили пари преди години, за да ми ги купят", каза Генкова пред Дарик.

Тя добави, че би се разделила с тях само в краен случай, но сега ще се наложи да ги продаде, тъй като няма от кого да вземе заем. Аз не искам нищо - само работа и заплащане на труда, категорична бе Генкова.

„Имам дългове към две банки. Пари за храна намирам от приятелки, които не работят във ВМЗ, защото не мога да поискам от колежката, която е до мен и е на това същото положение", добави още Даниела Генкова.

Според нея идеята на Борисов и министър Тотю Младенов да им осигурят работа по социални програми е "фалшива", тъй като в региона няма други предприятия.

„Искам да попитам министрите, като забелязаха моите пръстени, които трябва да ги продам, за да преживявам, този месец ще ги продам, ще си платя тока и водата, но за следващия месец какво трябва да продам. Аз имам пръстените и ще ги продам. Колегите ми нямат какво да продадат, какво трябва да продадат, за да преживяват - къщите си или дрехите си?! Те имат много повече от нас, така че това, което ние го имаме, е нищожно и ни е спомен, с който не искаме да се разделяме, но ще стане така, че трябва да се разделим", каза още за Дарик Даниела Генкова.

Други новини от Пловдив