Даниел Вълчев ще открие среща за информационните технологии в образованието
Даниел Вълчев ще открие среща за информационните технологии в образованието / netinfo

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и Джим Найт - държавен министър в Министерството на образованието и професионалното обучение на Великобритания, ще открият в хотел "Радисън" работна среща, посветена на информационните и комуникационните технологии /ИКТ/ в образованието. Това съобщи Министерството на образованието и науката.

Това е първата международна работна среща по започналия през есента на 2006 г. двегодишен проект на Британския съвет на тема "Информационни и комуникационни технологии /ИКТ/ в образованието", съобщават от Британския съвет.

На срещата ще има презентации и дискусии в малки групи по различни теми, свързани с ИКТ в образованието - обучението на учители, учебни програми, международни проекти и сътрудничество, изработване на учебно съдържание и материали.

На форума ще присъстват експерти от Великобритания, които ще представят опита си заедно със свои колеги от България. Дискусиите и презентациите ще послужат за основа за създаване и задълбочаване на професионални контакти, за постигане на

консенсус по важни за България теми, за идентифициране на приоритети. Ще се обобщят препоръки и насоки, които ще бъдат предоставени за нуждите на МОН и образователната общност в България.

На срещата са поканени специалисти в областта на образованието, преподаватели, учители, представители на бизнеса и други, които имат отношение към използването на ИКТ в училище.

Проявата се организира съвместно с форум "Ново училище".