Даниел Георгиев напуска парламентарната група на ГЕРБ
Даниел Георгиев напуска парламентарната група на ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив

След като четири пъти промени мнението си само за една нощ, в крайна сметка скандалният депутат Даниел Георгиев напусна парламентарната група на ГЕРБ. По-рано днес Георгиев е внесъл заявление в деловодството на парламента за напускане на парламентарната група на опозицията. Това потвърдиха за Дарик от Народното събрание.

В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска депутатът да бъде изключен от партията. Причината - Даниел Георгиев ту отричаше за раздялата с Борисов, ту показваше близки контакти с лидера на „България без цензура" Николай Бареков.

Борисов настоя Георгиев да напусне редиците на партията, след като депутатът пусна заявление за напускане на ГЕРБ, а на следващата сутрин размисли. Георгиев направи това, след като лидерът на „България без цензура" Николай Бареков обяви, че именно той ще е следващият отцепник от ГЕРБ, който ще се присъедини към партията му.

По-късно Георгиев каза, че остава в ГЕРБ. Последва реакция на Бареков, който определи оставането му като „фарс" и допълни, че депутатът бил бит и заплашван, за да не напуска.

Последва реакция от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която освободи Георгиев като член на партията.