Цветанов не се чувства длъжен да се отчита пред ВСС
Цветанов не се чувства длъжен да се отчита пред ВСС / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Цветанов не се чувства длъжен да се отчита пред ВСС
26923
Цветанов не се чувства длъжен да се отчита пред ВСС
  • Цветанов не се чувства длъжен да се отчита пред ВСС

Писмото на Висшия съдебен съвет до мен е вид размахване на пръст към министъра на вътрешните работи, смята МВР шефът Цветан Цветанов. Той допълни, че написаното не кореспондира и с толерантността между отделните институции.

„Аз не мога да реагирам на всяко желание на ВСС, ако има такова, да се явявам при тях. По конституция министърът на вътрешните работи и всички министри се отчитаме по разпореждане на българския парламент", заяви Цветанов.

„Писмото на ВСС не кореспондира с възпитанието на толерантност и уважение към институциите и към представител на тази институция. Защото в първата си част те отделят по-голямо внимание на това, че говорим за компрометирания ВСС, за Октопода и всичко останало. И накрая на писмото с едно изречение:  „Елате да поговорим за координацията и взаимодействието между  ВСС и МВР". За мен възниква въпроса каква е координацията и взаимодействието с ВСС. Каква работа има министъра на вътрешните работи да координира ВСС, или взаимните ни действия", коментира още вътрешният министър.

На 8 март в свое изказване вътрешният министър заяви, че според него ВСС е компрометиран. По думите му причина за това е и скандала с Красимир Георгиев, известен с прякора си Красьо Черния. Тогава министърът заяви, че самият той не е убеден, дали именно плевенския бизнесмен не е един от кадровиците във ВСС.