Четирима души пострадаха при гасене на пожар
Четирима души пострадаха при гасене на пожар / Impact Press Group, архив

Четирима души са пострадали при опит сами да гасят горски пожар край с. Долен, община Златоград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 15.20 ч. жители на село Долен забелязали, че гората край Станковската махала на селото гори. След като сигнализирали за пожара на телефона за спешни повиквания 112, двама мъже - на 39 и на 69 години, и две жени - на 60 и 65 години, тръгнали към мястото на пожара, за да гасят. Пристигналият на мястото на произшествието екип на РС "ПБЗН" - Златоград открил четиримата пострадали и незабавно им била оказана първа помощ, след което ги предали на екипа на Спешна медицинска помощ.

Възрастният мъж е с около 7% изгаряния втора степен по ръцете и е настанен за лечение в МБАЛ - град Златоград. По-младият мъж е силно обгазен и транспортиран в МБАЛ - град Смолян. Двете жени са леко обгазени и са настанени в МБАЛ - град Мадан. Пожарът е ликвидиран от екипа на РС ПБЗН - Златоград, а на мястото дежурят служители на Държавно горско стопанство - Златоград. Огънят е унищожил около 5 декара сухи треви и 3 декара смесена гора.

Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.