Няма допълнителна информация, опитваме се да установим контакт с властите в Йемен, така че да работим за тяхното освобождаване. Това заяви премиерът Николай Денков по повод пленяването на двама български моряци, които бяха отвлечени на борда на кораба Galaxy Leader.

Разкриха кои са българите на похитения кораб в Червено море

Повече в момента не мога да кажа. Работим заедно с Министерството на външните работи, така че да освободим колкото е възможно по-бързо българските граждани, каза премиерът.

МВнР работи по изясняването на всички обстоятелства по случая в тясна координация с българските дипломатически представителства в региона и с партньорски институции, съобщиха междувременно от външното ни министерство. От там са в постоянен контакт и със семействата на двамата български граждани, които са част от екипажа на кораба.

В неделя Израел обяви, че йеменските бунтовници хуси са пленили товарен кораб, на борда на който има 25 души екипаж, сред които и от България.

Кои са йеменските бунтовници хуси, похитили кораба с двама българи в екипажа

Междувременно Япония обяви, че ще се обърне към хутите в Йемен, ден след като подкрепяните от Иран бунтовници заловиха в Червено море товарния кораб с 25 членове на екипажа, нает от японска група и собственост на Израел, предаде АФП.