/ Фейсбук профил на Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов парира критиките заради скалите, които изпопадаха на пътя към Рилския манастир веднага след ремонта преди дни. В парламента днес и соцлидерката Корнелия Нинова обвини Борисов за падналите скални късове. Премиерът обясни, че там скалата е най-ронлива и от много години падат късове на шосето.

Той изрази възмущението си, че и природните бедствия вече се употребяват политически.

Пътят за Рилския манастир остава затворен

„Една колежка в Парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали?", отвърна на Нинова премиерът от пътя между Банско и Гоце Делчев, където беше на обход след поройните дъждове заедно с регионалния зам.-министър Николай Нанков. Точно на това място има пропаднал пътен участък заради придошлите води на река Места.

"Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения“, заяви Борисов. Той коментира, че през последните дни в страната паднаха големи количества валежи и щетите се възстановяват.

Свлачище ограничи движението към Рилския манастир (ВИДЕО)

Специално за срутилата се скала на шосето, Борисов обясни, че неколкократно е било обяснено, че довършването на обекта е оставено за довършване напролет, тъй като мястото е много стръмно и работят само алпинисти.

"Стената там е 90 градуса и е възможно най-ронливата скала. Само алпинисти могат да работят там, само алпинисти! Строителни работници там не могат", обясни Борисов пред NOVA, като припомни, че на мястото отдавна падат скали.