Бойко Борисов
Бойко Борисов / netinfo
Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС за мигранти
97947
Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС за мигранти
Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС
  • Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС за мигранти
  • Борисов в НС, потвърди позицията си за затваряне на външните граници на ЕС
България не иска икономически мигранти, обяви в парламента премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят пристигна в петък извънредно в Народното събрание, за да даде отговори на левицата каква е позицията му за предстояща среща на лидери от ЕС за миграцията.  
 
Премиерът за пореден път заяви, че винаги е защитавал позицията за затваряне на външните граници на ЕС за мигранти и допълни, че първи е казал, че трябва да се правят центрове за убежище и сигурност извън ЕС, в близост до конфликтите.

Първа точка на това, което винаги съм защитавал, е незабавно спиране, затваряне на външните граници на целия ЕС. Той не е само Гърция, България и Италия. Той е Испания, а и от север влизат. Да се инвестира колкото трябва в кораби, граничари, ФРОНТЕКС, ако трябва, да се направи обща "Гранична полиция", каза премиерът.
 
Пак петъчен скандал в НС между управляващи и опозиция

Втората крачка, след осигуряването на границите, според министър-председателя, трябва да бъде разделянето на мигрантите на две групи - икономически мигранти и бягащи от войната, за които Европа да се погрижи, докато конфликтите в техните държави приключат, след което да се върнат обратно по домовете си.
 
Борисов предлага затваряне на всички граници в ЕС

Икономичските мигранти нямат място в България, посочи пред депутатите премиерът Бойко Борисов.  „Икономическите мигранти трябва да си се връщат, ако не ги иска някоя страна, а България не иска такива, да си се върнат в страните на произход, но не откъдето са преминали, а откъдето са дошли. На КПП-тата да се допускат само хора, бягащи от войната”, обясни позицията си Борисов.

Меркел омаловажи шансовете за голям пробив на срещата за миграцията

Ще настоявам за максимален толеранс и разум. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция, съобщи за намеренията си Борисов на депутатите. И обеща другата седмица отново да информира парламента за резултатите от срещата в Брюксел.
 
Какво още каза той чуйте в звуковите файлове