Борисов: Сделката за парк Възраждане предадох лично на главния прокурор
Борисов: Сделката за парк Възраждане предадох лично на главния прокурор / снимка: Sofia Photo Agency

Сделката по придобиване на общинския терен в кв. „Зона Б-5” от 21 дка от частното дружество „Сигма ремонт", за която от БСП-София съобщиха, че е извършена незаконно, е предадена вече в прокуратурата от кмета на София Бойко Борисов. Това каза самият той пред Дарик и квалифицира разкритията на червените като евтини PR изпълнения, с които пречат на разследването.

„В понеделник аз отказах коментар след срещата с главния прокурор. Лично в неговия кабинет сложих резолюция и предадох цялата папка с документи. Велчев даде срок до следващата сряда да приключи проверката и да се проведат, според мен, и арести”, добави Борисов.

Как приемате днешните твърдения на БСП-съветниците, че това ще е тест към вас?

Или търсят да прикрият някого, или просто заради тежкото положение, в което им се намира партията, търсят евтини сензации или PR изпълнения, иначе за какво да се съберат на „Позитано”. Всичко, което има по случая съм предал, включително и издадените от мен заповеди да не се издава скица, да се започне от страна на дирекция „Общински имоти” процедура за разваляне на сделката, писмо до районния кмет да внимава да не допусне някакво нарушение, докато трае проверката и фактът, лично главният прокурор наблюдава тази сделка, така че мисля, че докато не излязат с официално решение, всяко друго говорене по темата само пречи на разследването. В заключение бих искал да кажа, че още по две сделки работим с главния прокурор. Обещавам на общинските съветници от БСП, че когато станат готови резултатите, първо на тях ще кажа, за да отидат да си направят пресконференция.