Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога, обяви премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на ръководството на МВР. За контрабандата на цигари се знае, че я свалихме под 5%, допълни той.

Борисов: Всеки ден службите задържат няколкостотин килограма дрога

„Продължаваме да работим. Много колеги работиха добре“, изтъкна министър-председателят. Според него количествата задържана дрога са най-достойният отговор на твърдения за работата на службите. „Фактите и количествата задържани наркотици са налице“, подчерта премиерът. „Искам да кажа на медиите, че този път, старата наша слабост да побързаме да се похвалим, вече я преодоляха колегите“, каза още Бойко Борисов.
 
 

С колегите решихме да дадем гласност на Национално съвещание на ръководството на МВР заради темата с "Ало измамниците", защото е социална. Години наред се предупреждават хората. Вече има и задържани, сега виждате цялата престъпна схема. Надявам се, че имотите на тези ще бъдат разследвани и иззети. Рекордно количество хероин, тонове марихуана, синтетична дрога, са задържани през последните дни.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 19 април 2019 г.

По повод разбитата група за телефонни измами в Румъния и България, премиерът посочи: „Вече не се работи само с мулетата, а с цялата престъпна схема. Надявам се да могат да се отнемат имоти на тези хора, за да бъдат овъзмездени жертвите, не знам дали го позволява законът“. „Сърцераздирателно е да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си“, допълни Борисов.

Иван Гешев: При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за „ало“ измами

"Много се заговори и за убийството от Смолян, много се заговори, че прилича на този прекрасен филм "Дяволското гърло". Радвам се, че колегите работиха бързо и откриха извършителите", каза премиерът за случая с открития труп на мъж край Смолян.

24-годишен мъж и негов съучастник са задържани за убийството край Смолян (ВИДЕО)

Борисов спомена и за разкрито убийство в Троян. "На колегите от Ловеч разрешавам да разкажат после на медиите за убийството от 2017 г. - едно брутално убийство, изнасилена и разчленена жена. Вече имаме задържан, има самопризнания", разкри министър-председателят.

В Троян разкриха убийство от преди три години

"Поздравявам и колегите от СДВР за бързата реакция вчера. Бързо хванаха убиеца от "Младост". Убийството от Ловеч съвпада с това от Русе", коментира още Борисов.

Разкриха подробности за жестокото убийство на жена, извършено от сина ѝ

На националното съвещание освен премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов, зам.-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

БГНЕС


Повтарящата се практика на телефонни измами и размера на щетите, както и това че жертвите са най-уязвимите групи, ни показва, че трябва освен арести и системни операции, да се полагат и усилия за превенция, заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с разбиването на най-голямата група за телефонни измами на територията на България и Румъния.

Акция срещу „ало“ измамници в Горна Оряховица

„Необходим е системен подход“, заяви той и допълни, че в операцията в България и Румъния е използван именно такъв.

БГНЕС

Сотир Цацаров обясни, че са направени видеоклипове за превенция на телефонните измами, които ще се излъчват по няколко телевизии. Той призова всички медии, които желаят, да се включат, като ги излъчват.

И край Калиакра изплува кокаин

По-рано от държавното обвинение съобщиха, че прокуратурата съвместно с Министерство на вътрешните работи започва информационна кампания с цел превенция от телефонни измами, чиито жертви обикновено са най-уязвимите групи от населението.

В рамките на кампанията, са изработени информационни клипове, в които са използвани действителни кадри от телевизионни предавания по тази тема. Клиповете (всеки с продължителност 30 сек. и 50 сек.) са със свободен достъп за всички медии, които решат да се включат в кампанията, и са на сайта на прокуратурата.