Борисов иска разсекретяване на преписката за Йосич
Борисов иска разсекретяване на преписката за Йосич / cнимкa: Sofia Photo Agency
Борисов иска разсекретяване на преписката за Йосич
19171
Борисов иска разсекретяване на преписката за Йосич
  • Борисов иска разсекретяване на преписката за Йосич

Бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов поиска цялостно разсекретяване на делото по случая Сретен Йосич и каза, че вече няма намерение да се занимава с твърденията на Христо Бисеров, председател на парламентарната комисия, която проучва обстоятелствата около престоя на сръбския наркобос у нас.

 

В петък Бисеров изнесе пред медиите част от съдържанието на засечен със специални разузнавателни средства разговор на "български подземен бос" ден преди задържането на сърбина. По думите на депутата в разговора въпросният човек заявил "Бойко взе парите". Ето какво още каза Бойко Борисов по темата:

 

„Действително готвеше се бягство. От затвора ми се обадиха наши агенти да ни предупредят, че са го изкарали вече в изолатора. Но по този начин те ме изкарват и дават възможност на Йосич да знае, че лично съм участвал и съм препятствал всички тези възможности – да избяга, или да се отърве от правосъдие. С една дума – правят си алиби, ако един се случи нещо”, каза Борисов.

 

„Парадоксът е, че всички тези материали са в прокуратурата. Аз държа – нека ги разсекретят. Видно е, че вече държава няма, нека да издъним и холандците, всички, които са го искали. Щом мен ще ме залагат така – цялата разработка на масата публично! И там ще видите дали НСБОП ми е докладвало, дали седят моите резолюции, всичко”, допълни той.

 

На въпрос дали се чувства национално съкровище, Борисов беше категоричен: „Абсолютно". "Когато съм бил секретар съм намирал, задържал и екстрадирал по искане всеки международен престъпник. А какво е казал някой мъртвец на друг, който го съдят за убийство, оставям на Бисеров и компания, защото това е тяхната среда”, заяви още той.   

 

Столичният кмет откри централизирана система за управление на светофарните уредби, която ще се стреми да облекчава трафика в София. Системата обхваща 150 светофарни уредби, разположени на възлови места в града.  На 11 от кръстовищата са разположени 120 видео камери. Чрез системата могат да се дават „зелени вълни" и „зелени улици" с приоритет на трафика в различни посоки в зависимост от конкретния пиков час.