Бойко Рашков
Бойко Рашков / БГНЕС
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков отрече МВР да е оказвало натиск и тормоз по време на предишни избори. От парламентарната трибуна Рашков отговаря на десетки въпроси по тази тема, формулирани по един и същи начин. 

"Един от тези казуси е свързан с активистка на ДПС, срещу която е подаден сигнал в МВР, че тя и дъщеря ѝ купуват гласове. Но данни за натиск и тормоз няма", оповести Рашков. 

"Такива сигнали има стотици в изборно време. Полицаите са предприели дейности с прокуратурата. В дома на жената са намерили 16 листа с данни от лични карти, описи на лица и бележки. По случая са разпитани 25 души. А от материалите, събрани по това разследване, са отделени други - за документно престъпление. Ако влагаме политическа оценка на всяко наказателно производство, ефектът ще е отрицателен", посочи Рашков. 

"При друг случай, касаещ изборите миналия април, е подаден сигнал за купуване на гласове в полза на ДПС от жена в Бяла Слатина. Шест души са дали показания в тази посока", каза още той.
БТА