БМЧК-Добрич сформира младежки авариен екип
БМЧК-Добрич сформира младежки авариен екип / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

БМЧК-Добрич вече има сформиран младежки авариен екип, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. Той ще наброява около 20 млади доброволци и ще оказва подкрепа по време на бедствия, аварии и кризи, без да участва пряко в спасителни действия. Екипът се състои от две групи - основна, в която членуват младежи над 18 години и подготвителна с участници между 16 и 18 години. За командир на екипа е избран Слави Михов, а за заместник - Димо Костов.

130 ученици и 70 възрастни хора от общините Тервел, Г.Тошево и Добрич ще получат коледни пакети от БЧК, съобщи още д-р Артюн Еринозов. Всеки пакет е на стойност 10 лева и включва хранителни продукти и шоколад. Акцията се организира за шеста поредна година преди Коледните празници в различни общини на Добричка област. Отпуснатите за нея средства от националния съвет на БЧК са в размер на 2000 лева.

В момента върви отчетно-изборна кампания на общинските съвети на БЧК в региона, като в началото на 2013 година ще се проведе областното събрание. То ще избере ръководни органи на БЧК-Добрич за следващия 4-годишен мандат.