/ Личен архив
Благотворителен концерт организират приятели и студенти на Димитър Михайлов
101711
Благотворителен концерт организират приятели и студенти на Димитър Михайлов
  • Благотворителен концерт организират приятели и студенти на Димитър Михайлов
Благотворителен концерт с участието на група "Остава" организират приятели и студенти на бивш преподавател от Софийския университет, нуждаещ се от скъпо лечение.
 
В началото на годината 38- годишният доктор по руска литература Димитър Михайлов е диагностициран с рядко онкологично заболяване, което засяга костите и тъканите. В България лечението на тази болест е невъзможно поради липса на лекарства, нужни за провеждането на химиотерапия.
 
В момента Димитър Михайлов се намира в клиника в Австрия, където лекарите успяват да поддържат състоянието му, но за да продължи лечението му са необходими допълнителни средства, с които той и семейството му не разполагат. 

Заедно можем: Да помогнем на Димитър Михайлов
 
Затова втора поредна благотворителна вечер организират приятели и студенти на Димитър Михайлов. 20 часа в клуб Maze в София освен музиката на група "Остава" хората, решили да помогнат, ще могат да чуят и литературни произведения на над 20 млади поети.
 
Сумата, която в момента близки и приятели на Димитър Михайлов събират спешно е 54 700 евро, необходима както за поддържане на състоянието му, така и за скъпо струващо лечение със стволови клетки. Средствата се набират по банков път или чрез електронната платформа helpkarma. Повече информация, можете да намерите в страницата "Да помогнем на Митко" във Facebook.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.