Биячите от Околовръстното с договори за съветник по хранене, домакин и шофьор
Биячите от Околовръстното с договори за съветник по хранене, домакин и шофьор / netinfo

Служителите на Ивайло Борисов-Ториното, когото барети, полицаи и данъчни погнаха след инцидента с боя на Околовръстното шосе, по документи не са охранители. Според шест граждански договора, цитирани от бТВ, те са шофьори, отговарят за поддръжката или са съветници по хранене.

Съдът остави биячите от Околовръстното в ареста

Христо Христов, който е в ареста заради участието му в боя на Околовръстното, например е домакин и задачата му по договор е да пазарува и да изпълнява възложените му задачи.

Георги Близнаков и Александър Гечев, които още са в ареста, са лични шофьори. Мартин Марков, който беше пуснат на свобода, също е личен шофьор.

Румен Башев е назначен като фитнес инструктор и съветник по хранене, а Христо Стефанов отговаря за поддръжката на техническото състояние на автомобилите.

Трима пребиха шофьор в София, защото им изсвирил с клаксон

Датата на сключване на всички договори е 29 януари 2016 г. И шестте договора са на изпитателен срок до 1 март. Работното време е почасово, а заплащането е едва по 210 лева.

В късния следобед в петък данъчни, криминални и икономически полицаи бяха на адреса в Горубляне, където са регистрирани три фирми, в които Ивайло Борисов е съдружник. Ден преди това Ториното беше задържан за кратко и пуснат малко по-късно.

Прибраха за проверка Иво Ториното след мащабна спецакция в София

Фирмите които данъчни, криминални и икономическите полицаи проверяват, се занимават с депониране на земни маси. Ивайло Борисов и съдружникът му Радослав Ангелков са сигурни, че разследващите няма да открият нарушения.

„Да проверяват, ние си плащаме всичко - данъци, осигуровки", каза Радослав Ангелков.

„Показах им гражданските договори на момчетата, за да спре да се спекулира вече. Момчетата са на граждански договори", каза Ивайло Борисов.

"Нямам охранители. Имам един шофьор, отговорник по хранене, на диета съм", разясни Ториното.