Прибраха за проверка Иво Ториното след мащабна спецакция в София
Прибраха за проверка Иво Ториното след мащабна спецакция в София / Thinkstock/Getty Images

Ивайло Борисов - Ториното беше  задържан по-рано днес по време на акция на полицията в София.

Информацията потвърдиха за Дарик от пресцентъра на СДВР.

Оттам уточниха, че Ториното е бил отведен в 6-то РУП за рутинна проверка и към момента няма информация той да е извършил някакво нарушение.

Малко след това Борисов е бил освободен, съобщиха от МВР.

Съдът остави биячите от Околовръстното в ареста

Задържането му е в рамките на мащабната акция за опазване на обществения ред, предприета от прокуратурата и МВР след инцидент на Околовръстното в София, при който охранители пребиха семейство.

Цацаров изпраща частните охранителни кортежи в миналото

В последните дни в столицата се извършват интензивни проверки на луксозни автомобили, като резултатите все още не са оповестени. Причина Ториното да бъде отведен в районното, а не проверен на място и освободен, според информацията на пресцентъра на полицията, са неговите криминални регистрации.

Именно трима от охранителите на Ториното бяха обвинени за побоя над младо семейство на Околовръстното шосе в столицата.

Общо 15 души пък са задържани при специализираните полицейски действия на територията на столицата. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.

До момента в хода на операцията са проверени 681 души, за 21 от тях е установено, че са криминално проявени за различни престъпления.

В столични районни управления с полицейски мерки до 24 часа са задържани общо 15 човека. За 41 от проверените е установено, че притежават законно оръжие, при 37 то е за лично ползване, а на четирима е предоставено за служебно ползване /извършване на дейност по сключени договори по Закона за частната охранителна дейност/. Четири автомобила са спрени от движение за установени технически неизправности и един - заради съмнения за интервенция.

С предприетите действия се търси постигане на обществена сигурност, което е една от основните задачи на полицията. От СДВР призовават гражданите да проявят търпение и толерантност при евентуални затруднения в придвижването им по време на извършваните проверки.