/ БТА
Снежна покривка се образува на Витоша през уикенда. Туристите вече могат да се насладят на красивата гледка. 

Условията за туризъм са добри само в ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. Във високите части на планините има преминаваща мъгла, ниски облаци и силен западен вятър. Условията в най-високите части вече са зимни със снежна покривка в повечето планини от около 10 см.

БТА

Планинските спасители съветват туристите да са подготвени за зимните условия в планините и късия ден. Да имат предвид вятъра във високите части на планините и това че снежната покривка още не е стабилна и придвижването е трудно.

БТА

Лифтовите съоръжения в планинските курорти са в профилактика и не работят. Очаква се да бъдат пуснати в началото на зимния сезон.

БТА

През следващите дни ще бъде предимно облачно; ще има и валежи от дъжд, в сряда - на повече места и повече по количество в Западна и Южна България, а в четвъртък само на отделни места ще превали слаб дъжд. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а дневните ще се понижат слабо и в четвъртък максималните ще са между 7° и 12°.
 
БТА