/ Анита Иванова
Докосна я със специално сложени за целта бели ръкавици
Само ден преди Вечното дерби в София (на 14 май), на специално подготвено събитие, отбрани гости, както и феновете на футбола, които проявиха желание, успяха да видят отблизо един ценен трофей – купата на УЕФА Шампионска лига.

Желаещи да я видят определено не липсваха и се изви дълга опашка пред НДК (където бе официалното събитие), която стигаше чак до фонтаните.

Специално за събитието пристигна и Димитър Бербатов. Той, както и хора от екипа на организаторите на събитието, сложиха за целта специални бели ръкавици, за да може да докоснат ценния трофей.

За всички желаещи важеше правилото, че може да застанат близо до купата и да се снимат с нея, но без да я докосват. Не липсваха и малки почитатели, които се интересуваха дали това е истинската купа на Шампионска лига или реплика.

Анита Иванова

Те останаха възхитени от факта, че това е реалният емблематичен трофей, който бе само на метри от тях.

Малчуганите, а и техните родители, не пропуснаха шанса да се снимат с Бербатов, а и да си вземат картичка с автограф от него. Имаше и подготвени почитатели на футбола, които бяха приготвили подаръци за футболиста.

Самият той отправи съвет към родителите, а именно: „Нека родителите да не бъдат твърде агресивни и амбициозни с това, което искат тяхното дете да постигне, тъй като това е животът на детето, а не техния живот. Моите родители никога не са ми казвали – ти ще станеш футболист, аз сам си го избрах. Детето, растейки трябва да може да избере това, което го прави щастливо. По време на растежа му родителите трябва да бъдат до него, като приятели и родители, да му помагат и напътстват, но изборът трябва да бъде на детето“.

"Всичко, което съм постигнал, е с воля, инат и амбиция. Постигайки го - бях най-щастливия човек на света", каза Бербатов.

Само след броени часове днес (15 май) от 17 часа, на националния стадион „Васил Левски“, пък ще се срещнат двата българки гранда ЦСКА и Левски, които ще се борят за Купата на България. Бербатов довери, че ще бъде на стадиона. Въпреки че беше истинска звезда с екипа на ЦСКА, той не си позволи да изкаже фенски пристрастия.

Заради няколко големи събития на 15 май: Полицията в София на крак със специални мерки

"Аз вече съм в позиция, в която трябва да бъда над фенските пристрастия, тъй като се боря за съвсем друго нещо в българския футбол и трябва да бъда неутрален в случая. Затова отивам, гледам, наблюдавам, ще се радвам да стане празник и футболът да спечели от цялото нещо", каза той.