Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов излезе с официален коментар по темата за извънредния конгрес на централата и резултатите след това. На своята официална интернет платформа той обясни, че трябва да има балотаж, тъй като един глас не стига на Борислав Михайлов за победа на първи тур, според Устава на организацията.

Официално: Борислав Михайлов остава президент на БФС, победи Бербатов с 11 гласа (СНИМКИ)

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения. Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати! На база, на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола", посочва Бербатов. 

Борислав Михайлов: Знам, че не се радвате, но аз съм избран за президент (ВИДЕО)

"В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва - “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”. Изборът е нелегитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж", пише Димитър Бербатов и допълва: "Сега на ход е съдът!"

gong.bg