Преизбраният за президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде кратка пресконференция след края на извънредния конгрес на централата.

Официално: Борислав Михайлов остава президент на БФС, победи Бербатов с 11 гласа (СНИМКИ)

Знам, че не се радвате, но аз съм избран за президент от тази зала. Единият глас е за това да не се отиде на балотаж. Когато не знаят устава и вече шест месеца си интерпретират, както искат, и вие им давате цялата трибуна, повече няма да коментирам техни изявления. Имаха достатъчно време да говорят цели шест месеца и днес цял ден. Затова ще помоля за нещо по-конкретно”, заяви пред журналистите Михайлов.

„Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президентът.  Който не му харесва… и с 300 гласа да бях избран, пак щеше да бъде същото”, допълни той.

По думите му изборът е бил чист и демократичен, а гласуването - изцяло по правила. 

"За първи път и нашите гости от ФИФА и УЕФА казаха, че такъв конгрес - толкова демократичен, не са присъствали никога през живота си никъде. Своеволията, които имаха хората от екипа на Бербатов, без да са делегати, без да са наблюдатели, да обикалят тук, в крайна сметка всичко беше дадено, за да се види, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път футболната общественост ме избира. Няма никакво значение дали е с 80%, или с 10 гласа. Аз съм ного щастлив от това нещо. Това показва, че хората имат доверие към мен, въпреки всички атаки, въпреки лансираната кампания на Бербатов от шест месеца. Другите кандидати имаха само 15 дни, както е по устав. Аз съм горд и щастлив от днешния избор на делегатите и им благодаря", каза още Боби Михайлов.

Той коментира и липсата на звук в пресцентъра на журналистите, които отразяваха на място събитието – медиите разполагаха с картина от случващото се по време на конгреса, но не и със звук: „Никакво медийно затъмнение и никъде по света не се излъчва пряко в залата на журналистите звук. Има картина. Никой не е казал да спира картината. Това не пречи. Вие се заяждате. Не говорете за технически проблеми. Не съм отговорен за тях, ако е имало такива“.

„Изпълкомът е представителната част. Повечето хора там помагат със своите контакти и авторитет. Много малко от тях работят оперативно. Ще има големи промени в администрацията, в двете централи на София, по областите, както и промените, които съм казал в интервютата – в треньорската школа и т.н. Ще има големи промени, ще видите. Аз започнах промените, още докато пречеха да бъда вписан. На всички нива във футболния съюз са важни. Ще ги разберете промените. Сега не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започнем“, обеща Михайлов.

„Костваше ни време най-вече нерви. Как да кажа – изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив и дипломатичен, щом успях да преглътна всичко, което се изговори за мен и днес отново да ме изберат пред всички вас и всички гости, които управляват европейския и световен футбол. Отново ви казвам, че съм горд и с това завършвам, защото имаме и мач“, каза още Борислав Михайлов.