Баща и дъщеря изгоряха при пожар в Лясковец
Баща и дъщеря изгоряха при пожар в Лясковец / снимка: Sofia Photo Agency
Баща и дъщеря изгоряха при пожар в Лясковец
20611
Баща и дъщеря изгоряха при пожар в Лясковец
  • Баща и дъщеря изгоряха при пожар в Лясковец

Двама души - баща и дъщеря, изгоряха при пожар тази нощ в Лясковец. Къщата се намира в центъра на Лясковец, близо до сградата на общината. Огънят, възникнал между 1.00 и 2.00 часа след полунощ, не е засегнал близки постройки.

Два пожарни автомобила на пожарната служба в Горна Оряховица са успели да потушат огъня към 4.00 часа сутринта.

Пожарът е тръгнал от стълбището, което е отрязало пътя за евакуация на живеещите в сградата. Къщата е имала и решетки на прозорците и двамата не са имали никаква възможност да се измъкнат.

Загинали са 65-годишния Георги Георгиев и 30-годишната му дъщеря Деница. Мъжът е бивш учител по география и начално военно обучение в града. До момента под отломките е открито само едно от телата, съобщи началникът на Районната служба за пожарна безопасност във Велико Търново Йордан Йорданов.

Разчистването на терена продължава, предстои да се изясни от какво са предизвикани малките експлозии, които са избухвали в цялата къща през цялата нощ. Бутилки пропан-бутан и боеприпаси са сред вероятните причини за взривовете. При разчистването на терена тази сутрин са били открити боеприпаси. Не е ясна причината за наличието им в къщата.

Пожарът в Лясковец не е причинен от повреда в газовата инсталация, съобщиха от "Овергаз". Тръбата е в изправност и след инцидента. Няма изтичане на природен газ, каза изпълнителният директор на "Дунавгаз" Стоян Манолов пред БГНЕС. Специалистите на компанията са получили сигнал за пожара в 1.29 часа тази сутрин и веднага са прекъснали газоснабдяването към горящата постройка.

Образувано е досъдебно производство, съобщи окръжния прокурор Емил Денев, който е наблюдаващ по случая.

Новини от Велико Търново