Башев: Ако ГЕРБ искат касиране в Гърмен, на нов вот ДПС ще вземе 80 на сто от гласовете
Башев: Ако ГЕРБ искат касиране в Гърмен, на нов вот ДПС ще вземе 80 на сто от гласовете / снимка: БГНЕС, архив
Башев: Ако ГЕРБ искат касиране в Гърмен, на нов вот ДПС ще вземе 80 на сто от гласовете
67025
Башев: Ако ГЕРБ искат касиране в Гърмен, на нов вот ДПС ще вземе 80 на сто от гласовете
  • Башев: Ако ГЕРБ искат касиране в Гърмен, на нов вот ДПС ще вземе 80 на сто от гласовете

Ако главният прокурор, а не ВМРО, прецени и поиска имунитета ми, на момента ще подам заявление за свалянето му, заяви в интервю за Дарик депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев. Преди дни националистите обявиха, че внасят искане Башев да бъде подведен под отговорност за насаждане на религиозна омраза в негови изявления преди време в село Рибново.

Башев отхвърли обвиненията за манипулация на кметските избори в Гърмен миналата неделя, където спечели кандидатът на ДПС. А по повод искането на ГЕРБ да бъдат касирани изборите там, бившият кмет се закани, че ако има нови избори резултатът за ДПС ще бъде по-висок от сегашния.

„Ако искат касиране на вота, следващият път ще бъдат 80 на 20%, а не 70 на 30, както сега. Те имат 30% благодарение на това, че купуваха масово гласове. Ако те искаха да спечелят доверието на тези хора, трябваше, когато бяха на власт да дадат поне 5 лева или да сложат две тухли една върху друга някъде в населените места на община Гърмен. Знаех колко гласа ще има ДПС и колко ГРБ в община Гърмен, защото преди две години по същия начин ги шамаросах на местния избор. Дърва във вота не са играли. На 100% дърва получиха всички граждани, включително тези, които не са гласували за ДПС. Ние не можем да кажем кой как е гласува”, обясни Башев.

ВМРО претопля стара история, но искам да им напомня, че 15 години ВМРО подкрепяше в община Гърмен Ахмед Башев, затова имат кметски наместник. Да не се правят на ощипани невести”, заяви той.

„Ако главният прокурор прецени че съм извършил някакво престъпление и поиска моя имунитет, веднага подавам заявление за свалянето му. ВМРО да си гледат вътрешните проблеми и да не търсят политически дивиденти с мен”, каза още той.