"Има такъв народ" не са получавали покана за преговори от "Продължаваме Промяната". За ИТН Асен Василев и Кирил Петков не трябва да са част от официалната власт. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов, съобщават от БГНЕС.

„Нашите изисквания са ясни. Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са част от изпълнителната власт, за да има един нормален диалог с останалите представители на ПП“, каза Балабанов.

Президентът връчва в петък първия мандат за съставяне на правителство

На въпрос дали продължават есемесите от страна на Петков към ИТН, той отговаря:

„Продължават разбира се. Виждате, че и днес премиерът беше при една друга ПГ, опитвайки се да убеждава вече не шест човека, а над 30, за да си гарантира кворума. Това е неговият подход и за това повече не трябва да бъде в изпълнителната власт, а и в политиката“. 

Станислав Балабанов коментира критиките към него и партията му от страна на майките на деца с увреждания, обединили се в инициативата „Системата ни убива“, отправени заради все още неприетия Закон за личната помощ, пише БТА. 

„Тъй като този закон, за който те се борят от толкова години, беше смачкан от ГЕРБ и замитан под килима, тяхната молба беше да се намери политическа воля и този закон да се внесе за разглеждане“, обясни Балабанов. Той допълни, че проектът на закон е внесен от „Има такъв народ“ в парламента, но е получил „тежък отпор“ от страна на „Продължаваме Промяната“. 

„Има такъв народ“ не носи никаква вина, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента“, каза още народният представител. 

Майките от инициативата "Системата ни убива" заявиха в четвъртък, че  този закон престоява в Народното събрание вече 5 месеца, разтакаван в пет комисии, без дори да стигне до пленарна зала. Те отправиха критики към Балабанов, че вече не задава неудобни въпроси.  Майките на деца с увреждания смятат, че със сегашното законодателство хиляди хора, нуждаещи се от чужда помощ, остават без такава. 
БГНЕС