Автомонтьор в Перник осинови шахта
Автомонтьор в Перник осинови шахта / снимка: БГНЕС, архив

Автомонтьорът Милко Венциславов си "осинови" шахта в Перник. Това призна той пред журналисти. Направил е собственоръчно решетка от винкели и всяка сутрин при отваряне на работилницата затваря намиращата се пред нея шахта с решетката, а вечер преди да заключи, я прибира обратно, предаде БТА.

Това се случва ежедневно на ул. "Софийско шосе", която е една от най-оживените и натоварени улици в Перник.

Венциславов взел нетрадиционното решения поради непрекъснати оплаквания на клиенти. Уличната шахта била разположена на около два метра от автосервиза му и докато клиентите му чакали, повечето попадали в дълбокия отвор. Така му се налагало непрекъснато безплатно да оправя изкривени джанти или спукани гуми. Решил проблема с мобилната решетка, за която твърди, че ежедневно се грижи "като за дете".

Кражбите на капаци на шахти в Перник вече се приема за сериозен проблем. Преди около седмица неизвестни откраднаха само за една нощ 18 решетки в пернишкия квартал "Църква".

Нетрадиционни решения не за първи път хрумват на перничани. Преди няколко години при една от кризите с отпадъците, част от живеещите в района над болницата, си заключваха кофите с катинар, за да не ги пълнят съседите им.