Атака ще подкрепи комисия за Бисеров, от БСП още се чудят
Атака ще подкрепи комисия за Бисеров, от БСП още се чудят / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От БСП отказаха да се ангажират с позиция дали ще подкрепят създаването на комисия за Христо Бисеров или не. Социалистите предпочетоха първо да видят предложението на ГЕРБ преди да коментират темата.

От Атака заявиха желание, че ще подкрепят комисия за скандала с Христо Бисеров. Депутатът Павел Шопов коментира, че националистите винаги са подкрепяли създаването на временните комисии в парламента, които работят за прозрачността в Народното събрание.

По-рано днес стана ясно, че ГЕРБ са внесли в парламента предложение за създаване на временна комисия, която да разследва казуса "Христо Бисеров".

Прокуратурата заведе дело срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини. Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там - към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от транзакциите през 2012 година имало информация в ГДБОП още миналата година.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 г. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 г. и бе наричан „сивия кардинал" в СДС. През 2000 г. призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 г. отново влиза в Народното събрание като представител на Движение за права и свободи.