Атака  издигна Волен Сидеров за президент
Атака издигна Волен Сидеров за президент / netinfo

Националният сбор на партия “Атака” издигна официално Волен Сидеров за кандидат-президент, а за вицепрезидент Павел Шопов. Решението на националистите бе прието с пълно мнозинство, каза заместник-председателят на партията Антон Сираков. Във втория редовен Национален събор на “Атака” участваха повече от 400 делегати от около 160 регионални структури.

„Смятам, че е реално да постигнем победа”, заяви след проведения Национален събор лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който от днес официално е и кандидат-президент на партията и допълни:

„Кампанията, която ще водя е това, което водя като политика. Смятам, че Първанов е мой основен опонент. Смятам, че той трябва да бъде посочен като марионетката на Доган. Смятам, че трябва да бъде посочен и разобличен като човека, който постави ДПС на власт и то такава власт, каквото тя не е имала никога и, че това трябва да стигне до всеки българин и нека то да си реши, дали да остави Първанов да продължи това статукво или да бъде сменен. Чистката да започне от „главата” и от там вече тройното правителство да бъде атакувано и свалено”.

За кандидата за президент на десните политически партии Неделчо Беронов Сидеров каза, че не знае за какво се бори, тъй като до този момент не е изразил с какво се различава от Георги Първанов.

Той обаче е категоричен, че по време на кампанията няма да напада председателят на Конституционния съд. За кандидата за президент генерал Любен Петров лидерът на “Атака” бе лаконичен, че нямат сблъсък. Кой за кого играе ще се види на балотажа, подчерта още Волен Сидеров.

Мотото на кампанията му за президент ще е близко до лозунга на партията “Българи, да си върнем България”. Финансирането на предизборната надпревара ще е с наличните пари, които са предимно от държавната субсидия. Те ще стигнат за покриване на разходите за бензин и предизборни листовки, което няма да е повече от 10 000 лева. Партия “Атака” ще заложи най-вече на разпространяването на листовки с няколко опорни точки, за билбордове пари няма да се харчат.

Предвижда се напечатването на малък брой плакати, тъй като според Волен Сидеров те не са ефективни. Най-много той ще разчита на личния контакт с хората при обиколката му на страната.

На Втория Национален сбор на “Атака” бе променен и символа на партията – той вече е първата буква от старата българска азбука – Глаголицата.