„Атака” би подкрепила ГЕРБ при вот на недоверие заради бежанците
„Атака” би подкрепила ГЕРБ при вот на недоверие заради бежанците / снимка: БГНЕС, архив

„Атака” може да подкрепи ГЕРБ при евентуален вот на недоверие по темата с бежанците, заяви депутатът Явор Нотев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи сътрудничество на националистите преди два дни, като целта е партиите да не се регистрират за участие в пленарните заседания, докато предложеният от „Атака” мораториум върху продажбата на земя на чужденци и нелегалните емигранти не влязат като първа точка в дневния ред на парламента.

„И двата проблема са въпроси, по които „Атака” сме заели една категорична и ясно изразена позиция. Струва ми се, че ако на тази плоскост се намерят допирни точки, излизащи от необходимостта да бъдат решени в интерес на България тези въпроси, няма никакъв проблем да се стигне до една обща инициатива в рамките на този вече поизхабен инструмент - вот на недоверие”, коментира депутатът, цитиран от в. 24 часа”.

Нотев уточни още, че, ако вотът е внесен от ГЕРБ, подкрепата ще зависи от конкретната формулировка, тъй като има риск ефектите от такъв вот да са чисто политически.

Междувременно пред Нова телевизия Волен Сидеров заяви, че „ГЕРБ имат двойнствено поведение”. Така лидерът на „Атака” коментира действията на ГЕРБ, които не са подкрепили искането за налагане на мораториум за продажба на земеделска земя на чужди граждани. „Въпросът засяга много българи и дори имам писма от Атина. Премиерът Пламен Орешарски гледа малко лековато на въпроса, но имаме шанс да го убедим. Аз няма да се поддам на Бойко Борисов, но по този въпрос съм готов на компромиси”, коментира той