Адвокатът на Вретенаров отхвърли обвиненията за присвояване
Адвокатът на Вретенаров отхвърли обвиненията за присвояване / cнимка: Sofia Photo Agency

В продължение на час и половина директорът на Трамкар Христоско Вретенаров даваше показания пред съдия в Софийския градски съд. По думите на адвоката на Вретенаров Димитър Вълчев клиентът му сам е решил да разкаже за източените пари и не е заплашван или принуждаван от никого.

Според адвокат Вълчев не може да се говори за присвояване, каквото е обвинението към Вретенаров, защото той е слагал подписа си под всички документи, с които тези пари са излизали от фирма Трамкар.

Периодът, за който парите на малки части са прехвърляни е близо две години. Днес в дома на шефа на Трамкар е направен обиск и са иззети документи. Той самият е предоставил и всички документи в предприятието, които имат отношение към източваните суми. Самият Вретенаров отказва да говори каквото и да било, а след разпита и адвокатът му заяви, че е подписал декларация за неразгласяване на информацията.

Всеки момент ще започне делото по искането на прокуратурата за отстраняване на Христоско Вретенаров от длъжност до приключване на разследването. Очаква се по-късно тази вечер съдът да вземе решение.