50 000 от Бузлуджа към Станишев: Пази се!
50 000 от Бузлуджа към Станишев: Пази се! / снимка: Иван Бонев
“Пази се!” С тези викове лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев бе посрещнат от над 50-те хиляди симпатизанти на лявата идея в България, дошли на връх Бузлуджа за традиционният събор на левицата. Тази година той бе посветен на 117-та годишнина от създаването на партията и 115 години от приемането й в Социнтерна. Тазгодишната “Бузлуджа 2008” премина под мотото: “Свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество”.

Победа на следващите парламентарни избори догодина е най- важната задача пред БСП, обяви от трибуната на върха Станишев и заяви, че членовете и симпатизантите на партията, българският народ, трябва да запомни най-важното – че “БСП е партия, която спазва предизборните си обещания, въпреки че сме в тройната коалиция”. „Трудно е, не казвам, че всичко е наред. Това е така, защото нашата летва е много по-висока от тази на другите партии”, обяви Станишев.

Премиерът заяви, че въпреки всички трудности, правителството опровергало черногледите и антибългарите, с членството си в ЕС, втория президентски мандат на Георги Първанов и спечелването на местните избори. От трибуната на историческата поляна лидерът на БСП заяви, че "партията няма да се поддаде на никакъв натиск на популисти, на стари физиономии на десницата, на атакисти и неофашисти."

И сега имало желаещи да разиграват сценарии от преди 12 години, но това нямало да бъде позволено, "защото знаем какво означава това за вас", каза пред събралите се Станишев.

„Три са ключовите приоритети до края на мандата на правителството, независимо от трудностите и натиска”, обяви премиера на Бузлуджа: грижа за възрастните хора и трайна политика за достойни старини, грижа за българските младежи, младите семейства и децата и продължение на битката срещу сивата икономика. Доверие, вътрешна консолидация и отваряне на партията за младите хора, са приоритетите на БСП до следващата Бузлуджа.

Над 3 000 са новите членове на БСП от началото на годината, от тях 1200 са до 35 години. 117 нови социалисти получиха първи от новите електронни партийни книжки, валидни в БСП от 1-ви август. Лидерът на общинската организация на БСП в Ловеч Димитър Горов е тазгодишният носител на наградата за млади политици на Института “Николай Добрев” .

Съборът на социалистите “Бузлуджа-2008” продължава тази вечер с концерт на най- известните хаус групи у нас. По време на концерта ще изгрее и патентованата от бургаските социалисти звезда “Бузлуджа-2008”. Сертификат за патента бе връчен на лидера на БСП Сергей Станишев.