18 години затвор и за третия подсъдим за убийството на Стоян Балтов
18 години затвор и за третия подсъдим за убийството на Стоян Балтов / снимка: sxc.hu

Софийският апелативен съд (САС) осъди и Вили Георгиев на 18 години затвор за убийството на Стоян Балтов.

Вили Георгиев бе оправдан за убийството от по-долната инстанция - Софийски градски съд, докато другите двама подсъдими за убийството получиха присъди. След присъдата на апелативните магистрати от днес и тримата подсъдими за убийството на студента от преди повече от 5 години получиха присъди по 18 години затвор.

Апелативните магистрати определиха той да излежи присъдата си при първоначален строг режим. Тримата трябва да платят и солидарно 400 000 лв. на двамата родители на Стоян - това е обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Присъдата все още не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от днес.

На 19 юли 2013 г. Софийски градски съд осъди Александър Данаилов и Светлозар Стоилов на 18 години затвор при първоначален строг режим, а Вили Георгиев тогава беше оправдан. Те бяха обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 03:00 ч. през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.